Ofte Stillede Spørgsmål

Vand-kulturhuset åbner efter forventningen i anden halvdel af 2025.

I vand-kulturhuset vil du få mulighed for at gøre brug af en række forskellige indendørs og udendørs vand-, trænings- og mødefaciliteter.

Svømmehalstilbud

I stueetagen kommer husets 25-meters bassin, læringsbassin og legebassin med varmt vand. Fra stueetagen bliver det muligt at gå direkte ud til havnebadet, hvor det bliver muligt at bade i havnen i forskellige bassiner af forskellige dybder. Som betalende gæst kan du gå tilbage i svømmehallen i stueetagen igen ved at bruge dit badearmbånd som adgangsbillet. Havnebadet vil være åbent året døgnet rundt og bliver et offentligt og gratis tilbud.

I den ene halvdel af husets 1. sal kommer to udendørsbassiner. Det ene bassin på cirka 30 meter er placeret under åben himmel mellem byggeriets tagflader. Det andet bliver et varmtvandsbassin også under åben himmel.

Wellnessafdeling

I den anden halvdel af husets 1. sal indrettes et wellnessafdeling, der kræver køb af en tillægsbillet.

Her vil der være en blanding af kolde og varme bassiner, sauna, dampbad, forskellige oplevelsesbrusere og en våde træningssal til rolige bevægelsesformer som fx yoga, afspænding og udstrækning.

Foreningstårnet

I husets såkaldte foreningstårn vil der blive indrettet mødelokaler samt større forsamlingslokale og træningslokale.

Vand-kulturhuset er en københavneridé. I foråret 2015 afholdte Københavns Kommune en idékonkurrence om en ny kultur- og fritidsfunktion på Papirøen. Københavnerne indsendte 160 forslag, hvor langt størstedelen var et ønske om en svømmefacilitet på øen.

Københavns Kommune sendte i februar måned 2017 den internationale arkitektkonkurrence for Papirøens vand-kulturhus i udbud. Konkurrencen blev vundet af Kengo Kuma & Associates sammen med Cornelius Vöge Atelier for arkitektur og Søren Jensen Rådgivende Ingeniørfirma.

Ejendomsfonden Vandkulturhuset på Papirøen er bygherre på projektet. MT Højgaard er totalentreprenør.

Projektet er finansieret af Nordea-fonden og Københavns Kommune.

Læs mere her.

Papirøens firkantede holm bebygges med én stor karré med forskellige haller i bunden til offentlige funktioner og erhverv. På toppen af hallerne ligger boligerne, og i midten indrettes et grønt parkanlæg.

Bag projektet står Udviklingsselskabet Christiansholms Ø P/S, som består af Danica Ejendomme (50 pct.), UNIONKUL (37,5 pct.) og Nordkranen (12,5 pct.).

Du kan læse meget mere om projektet her.

Om byggeriet

Som udgangspunkt arbejder vi kun i tidsrummet fra mandag-fredag 7-19 samt lejlighedsvis lørdag 7-15.

Vand-kulturhuset åbner efter forventningen i anden halvdel af 2025.

Vi har respekt for, at der bor mennesker ved siden af byggepladsen, og vi forsøger derfor at støje mindst muligt. Vi arbejder stort set aldrig uden for 7-19, og vi følger Københavns Kommunes Bygge- og Anlægsforskrift, der angiver, hvor meget der må støjes og støves på byggepladser i København.

I hele byggefasen kører der lastbiler til og fra byggepladsen ved Vand-Kulturhuset. Vi forsøger selvfølgelig at tage mest muligt hensyn til beboerne undervejs.

I Bygge- og Anlægsforskriftet fra Københavns Kommune kan du læse, hvad der er tilladt i forhold til støv, støj og arbejdstidspunkter i København.

Du har også mulighed for at klage til kommunen. Det kan du gøre via dette link.

Hvis du har spørgsmål omkring støj, støv eller relaterede emner, er du meget velkommen til at skrive til byggepladsen via vandkulturhuset@mth.dk, og vi vil forsøge at vende tilbage med svar hurtigst muligt.

Har du spørgsmål?

Du er altid velkommen til at kontakte os på med spørgsmål, hvad enten det gælder projektet som helhed eller de byggeaktiviteter, der finder sted på byggepladsen.

Det gælder også henvendelser af mere akut karakter om fx støv, støj eller andet. Vi bestræber os på at besvare jeres henvendelser hurtigst muligt.

For spørgsmål vedrørende projektet som helhed kontakt:
info@vandkulturhusetpapiroen.dk

For spørgsmål vedrørende byggeaktiviteter på byggepladsen kontakt:
vandkulturhuset@mth.dk

Teamet bag
vand-kulturhuset


Bygherre

Ejendomsfonden Vandkulturhuset Papirøen

Bidragsydere

Nordea-fonden og Københavns Kommune

Bygherrerådgiver

COWI A/S

Totalentreprenør

MT Højgaard AS

Totalrådgiver

Kengo Kuma & Associates

Underrådgivere

Vilhelm Lauritzen Arkitekter A/S :
Arkitekt

Cornelius Vöge Atelier for arkitektur :
Arkitekt – til og med dispositionsforslag

Søren Jensen Rådgivende Ingeniørfirma A/S :
Ingeniør – konstruktioner og teknik

KI Rådgivende Ingeniører ApS :
Ingeniører – stålkonstruktioner

COWI A/S Building East :
Facadeingeniører

Buro Happold :
Facadeingeniør – til og med projektforslag

Jesper Kongshaug :
Lysdesigner