Vand-kulturhuset på Papirøen er en gave til københavnerne og til alle, der bruger byen. Det er et enestående byggeri, der skal danne rammen om en svømme­oplevelse ud over det sædvanlige i hjertet af Københavns Havn.

Og så er det en københavneridé – med udspring i en idékonkurrence, hvor langt størstedelen af forslagene var et ønske om en svømmefacilitet på øen.

I løbet af 2024 bliver vand-kulturhuset til virkelighed – og med en arkitektur der ikke er set tidligere i København, vil vand-kulturhuset have fokus på både indendørs og udendørs vandaktiviteter i Københavns Havn.

Med 5.000 m2 bliver det nye vand-kulturhus en ekstraordinær oplevelse, der rummer svømme- og foreningsfaciliteter og havnebad på en af byens bedste beliggenheder – i hjertet af Københavns Havn.

Vand-kulturhuset kommer til at ligge på det nordvestlige hjørne af Papirøen
Vand-kulturhuset kommer til at ligge på det nordvestlige hjørne af Papirøen

Japansk arkitektur på Københavns havnefront

Udformningen af de 5.000 kvadratmeters svømme- og foreningsfaciliteter, en promenade og et havnebad er lagt i hænderne på den japanske tegnestue Kengo Kuma & Associates med lokal assistance fra arkitektfirmaet Cornelius Vöge og ingeniørfirmaet Søren Jensen.

Vand-kulturhuset rummer både inden- og uden­dørs vandoplevelser. Selve byggeriet består af teglstubbe, der ’svæver’ på en let konstruktion af glas. Hovedattraktionen er et udendørs bassin mellem byggeriets tagflader, som med dets opvarmede vand vil byde på en helt særlig badeoplevelse. Udendørs etableres der havne­bassiner af varierende dybde tæt på havnekajen.

Med 300 mio. kroner har Nordea-fonden sikret virkeliggørelsen af de japanske vandvisioner i det kommunale vand-kulturhus.

Den samlede udvikling af Papirøen er påbegyndt i starten af 2018, og vand-kulturhuset forventes at stå færdigt i 2024.

Teamet bag
vand-kulturhuset

Totalrådgiver
Kengo Kuma & Associates

Underrådgivere
Cornelius Vöge Atelier for arkitektur og Søren Jensen Rådgivende Ingeniørfirma.

Bygherre
Ejendomsfonden Vandkulturhus Papirøen

Vandkulturhuset på Papirøen er en del af byudviklingsprojektet for hele Papirøen.
Se helhedsplanen for Papirøen.